Verhaaltje voor het slapengaan

Hier volgt een kort kinderverhaal voor het slapengaan.

(Dit verhaaltje werd dinsdag reeds op de Facebookpagina gedeeld, maar het leek me fijn om het ook hier te delen.)


Verhalen van zand

In een knus huisje aan de rand van de stad, woonde Lucas. Een vrolijke jongen van net zeven jaar oud. Hij woonde daar samen met zijn ouders en zijn grote zus Laura.

Lucas had een klein probleempje. Iedere keer als het tijd was om te gaan slapen, vatte hij maar geen slaap. Hij lag te woelen en zich te vervelen. Ondertussen had hij zelfs al zijn strips en boeken uitgelezen. Avond, na avond, na avond, duurde het heel erg lang om in slaap te vallen. Lucas was zoooo moe. Toch liet de slaap altijd op zich wachten.

Enkele keren per week kregen Lucas en Laura bezoek van een oppas. Pia. Ook zij wist, hoe moeilijk het was voor Lucas, om op tijd in slaap te vallen. Op een dag snuisterde Pia in een boekenwinkel. Daar vond ze een heel speciaal boekje. De titel was: Verhalen voor Lucas. Wat een toeval! Dat kon ze niet laten liggen. Ze kocht het boekje en toen ze het thuis opendeed viel er een briefje uit. Op dat briefje stond: Dit boekje hoort nu bij Lucas, het is zijn weg naar dromenland.

Het boekje was in feite een magisch boek. Afkomstig van het zandjesvolk. Het zandjesvolk woont boven ons in de lucht. Ergens tussen de wolken. Niemand weet precies waar. Elke avond daalt het zandjesvolk neer uit de lucht. Ze strooien dan hun magisch zand, gemaakt uit zonlicht opgevangen in de wolken, in de ogen van de mensen. Dit helpt de mensen om in slaap te vallen. Hier en daar mist het zandjesvolk wel eens een mens, want het zijn er toch zo veel. Om dat op te vangen creëerden ze verschillende magische boeken. Wanneer de verhalen uit die boeken in bed worden gelezen, valt de persoon die leest, na het verhaal, meteen in slaap. Bovendien verschijnt zo een magisch boek altijd daar waar het nodig is. Daarom dat het boek Verhalen voor Lucas net daar stond waar Pia rondkeek.

Gauw gaf Pia het boek cadeau aan Lucas. Kan jij al raden wat er toen gebeurde? ... Ja hoor, sindsdien leest Lucas één verhaaltje en ‘Poef’, hij slaapt.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Leuk verhaal, Karen. Ik denk dat ik ook op zoek moet naar zo'n magisch boek ;-) lieve groeten
Christel, op 06-03-21

Verhaaltje voor het slapengaan

1 jaar later

Verhaaltje voor het slapengaan

Liefde onder de maan

Terug van weggeweest!

Een midwinter ontmoeting